Preprosto življenje je najboljše za vaše zdravje

Vsi hitimo za nečem, kar mislimo, da nas bo rešilo iz rešetk, za katere smo se sami priklenili. Za temi rešetkami se skrivamo v upanju, da nekega dne končno zaživimo sanjsko življenje, o katerem sanjamo že od nekdaj. Podimo se za denarjem, veliko hišo, dobrim avtomobilom, dragimi modnimi dodatki, modnimi oblačili, znanimi prijatelji in še bi lahko našteval.

Mislimo, da moramo doseči nekaj velikega, da si bomo zaslužili počitek in uživanje. Da moramo narediti nekaj velikega, da si bomo lahko oddahnili in bomo srečni. Nikoli nismo zadovoljni s tem, kar imamo, ker ima nekdo vedno nekaj več kot mi. Želimo si milijonov in velike hiše, ker nas je strah, kaj si bodo o nas mislili drugi; ker mislimo, da moramo biti najbogatejši, da bomo vredni ljubezni in uspeha na področju dela, ki nas veseli in v katerem uživamo.

A kaj če bi se ozrli naokoli in pogledali, kaj si resnično želimo? Kaj če bi se nehali poditi za stvarmi, ki si jih pravzaprav ne želimo mi, temveč mediji in filmi, ki so nas prepričali, da to moramo imeti tudi sami? Ali si res vsi želimo hitrih avtomobilov, vil s 50 sobanami in filmskih igralcev za prijatelje? Ali so to sanje pravzaprav dobre za naše zdravje?

Imeti dom, v katerem nam je udobno; prijatelje, ki nas podpirajo; družino, ki nas ljubi; delo, ki ga opravljamo z ljubeznijo v srcu in nasmehom na obrazu; čas, ki ga lahko uporabimo zase in za svoje najdražje. Ali ni takšno življenje veliko bolj zdravo za naš um? Ali ni to življenjski slog, po katerem hrepeni vsak človek, ko si z obraza sname masko in ne pusti strahu, da upravlja z njegovo glavo?

Zakaj nebi raje delali za dobro sveta in bili zadovoljni s finančno svobodo, namesto, da delamo za velik denar in ga hkrati nikoli nimamo dovolj, kajti vsak milijon nas bo opomnil, da jih imajo drugi več? Zakaj nebi raje sami upravljali s časom, namesto da pustimo, da čas upravlja z nami? Zakaj nebi uporabljali svojih talentov in sposobnosti za dobro vseh ljudi, namesto da upravljamo z vsemi ljudmi za sebične namene?

Vaše srce si želi življenja brez skrbi, jeze in tekmovanja. Zakaj iskati nekaj, za kar so nam povedali, da je tisto, česar si moramo želeti, če nam srce pravi, da je naša resnica v preprostem življenju? Ali jutranjih ur nebi bilo bolje preživeti v miru, ob čaju in na sprehodu v naravi, namesto da se zbudite utrujeni, pod stresom in pozabite na zajtrk, ker se vam mudi služiti denar, ki ga v resnici ne morete porabiti, ker ste tako zaposleni?

Življenje je preprosto, ne skušajmo ga otežiti, da bomo videti pomembnejši. Denar je pomemben in tudi uspeha si želimo vsi, vendar sta resnično bogastvo in resničen uspeh v tem, da živimo tako, kot nam velevata srce in naša preprosta narava. Pravo bogastvo se skriva v tem, da svetu nudimo nekaj, kar ga lahko izboljša. Nehajmo loviti denar in slavo in raje odprimo roke ter pomagajmo ljudem, ki nas potrebujejo.

Ali si vaše srce ne želi preprostega življenja? Ali vaše srce ne hrepeni po miru, sočutju in ljubezni?

Preprosto življenje je najboljše za vaše zdravje

Avtor članka Ivan Jurgec – www.ivanjurgec.com